Rooibos-te

Jeg har netop fået øjnene op for, hvor lækker rooibos-te er, og hvor gode egenskaber teen har. Så lige for tiden har jeg skabet fyldt med forskellige lækre varianter af rooibos-te. Man kan nemlig få flere forskellige slags med lækre smage og aromaer såsom lakrids, bær, havtorn, ingefær og meget andet.

Jeg køber min rooibos-te på Carstensens Tehandels hjemmeside. Her er et stort udvalg af rooibos te, hvor du sikkert også kan finde noget, der falder i din smag.

Rooibos-te kommer fra rooibos-busken, som kun vokser i Sydamerika nord for Cape Town ved Cederberg-bjergene. Rooibos-busken kan blive op til to meter høj. Busken har rødbrune grene og grønlige blade, som ligner nåle. En rooibos-busk minder derfor lidt om et nåletræ. 

Under produktionen af rooibos-te får den sin røde kobberfarve. Bladene skifter farve under fermenteringen og iltningen. Den røde rooibos-te er den mest almindelige, men der findes også en grøn rooibos-te. 

Jeg er helt vild med rooibos te, fordi det udover at smage helt fantastisk også har en del helsegivende effekter. Rooibos-bladene er nemlig rige på vitamin C, jern, kalcium og antioxidanter. Rooibos-te siges at have en anti-agingeffekt og virker opstrammende på huden. Rooibos-te skulle også være godt, hvis man har eksem eller er solskoldet. 

Hvis det skal være helt rigtigt, så kan rooibos-te ikke betegnes som rigtig te, da teen ikke indeholder blade fra den oprindelige teplante “Camellia Cinensis”. Derfor går rooibos-te under betegnelsen urtete. 

Lige for tiden forsøger jeg at undgå koffein, da jeg har lidt problemer med at sove om natten. Rooibos-te er rigtig godt, idet det ikke indeholder koffein, og jeg kan faktisk mærke en forskel. Jeg holder meget af at drikke noget varmt om aftenen, men de fleste typer te er der koffein i. Rooibos-te kan også anbefales, hvis du er gravid og gerne vil gå udenom koffein.