Lys for oven

Vi har en gildesal, og i den er der de smukkeste, blotlagte spær. Vi har valgt at holde det hele i lidt mørke farver, for det gør det mere hyggeligt, men desværre også lidt mere mørkt. Jeg foretrækker og denne mulighed frem for at male det hele hvidt. Så vil hyggen forsvinde, og det har ingen af os lyst til. Men det kræver noget godt lys over andet end bare det lange træbord.

Lyskæder skal der til

Lyset skal samtidig ikke være for skarpt. Det skal være hyggeligt og behageligt, og det skal lige så meget skabe stemning, som det skal skabe baggrund. Derfor har vi fundet på, at vi skal have lyskæder rundt om alle bjælkerne. Det ville lyse det mørke loft op og gøre det hele rigtig hyggeligt og rart. Desuden tager de kæder ikke meget plads, når de kommer derop.

Jeg har fundet nogle julekæder hos http://www.eloglys.dk/shop/sirius-julebelysning-167s1.html, men der er jo ingen der siger, de ikke kan bruges hele året rundt hos os. Det vigtigste er, at de har et rigtig blødt og behageligt lys, og at de er energibesparende. Dem her er lige det, og så har de en rigtig god længde, der passer helt perfekt.

Et par stykker ekstra

Fordi julen kommer en gang om året, så købte jeg et par stykker til. Så er der også til haven, og jeg kunne lide de kæder. Det lys er blødt og julet, så de skal op i træerne i haven og pynte udenfor i den mørke tid.

Det gælder om at skabe lidt stemning og hygge, og lys er rigtig godt til den slags. Især lyskæder, for der er ikke det, de ikke kan bruges til. Det er egentlig bare at være kreativ og komme i gang, så kan der komme hygge i enhver krog hjemme hos alle.